AK Ravne

Pa niti konec ga še ni!

Govorim o letošnjem letu, ki je takooooooo polno nekih novih in krasnih stvari, da si že kar zavidam. In je leto novih začetkov. Ja, in ni ga še konec …

Lanež v jeseni 2012

Anza se je letos lotil vzhodnega dela Laneža in nagruntal nekaj linij, po katerih bi se dalo speljati nove smeri. In se jih tudi da! Po avgustovski »Pa si šla, ti M.« (me še čaka ponovitev z varianto!) sta levo od nje nastali še dve oktobrski. Res je trajalo več kot pol leta, da sva izpolnila enega od najinih dogovorov, in res je, da sva (očitno) ujela zadnji idealen letošnji dan, ampak ratalo je pa le. Četudi zavoljo predčasnega odhoda iz službe.

Pogled iz prvega cuga Brusnic z ginesom

V četrtek sva nekaj pred poldnevom parkirala pri Bukovniku in čez dobro uro razvila vrvi v najbolj vzhodnem delu Laneža. Čez uro in pol kratke in res(!) sladke plezarije sva vrvi zvila, zlezla po Luknjasti grapi nazaj pod steno, se ponovno navezala in čez eno uro še ene sladke kratke plezarije že lezla po Benu navzdol.

Lepa ...

Brusnice z ginesom je luštna 100-metrska smer, ocenjena s V-/III-IV, s precej kompaktno skalo in krasno zajedo, ki sva ji prisodila slabo petico. Tudi Smer novih začetkov, IV/III, je 100-metrska luštna smer s kaminom  v prvem raztežaju, na vrhu katerega je zataknjena skalna kocka, pod katero zlezeš ven.

Kocka ni padla ...

Po Luknjasti grapi Anza tokrat ni prvič lazil, mi je bilo pa na sestopu koj jasno, zakaj jo je tako poimenoval. Zanimiva bo predvsem pozimi.

Dan kot na razglednici z jesenskim motivom in še dve izpolnjeni želji …

Zadovoljni četrtkovi faci

Gozdna Marta

Foto: Anza in Gozdna

O avtorju Prikaže vse zapise

Gozdna

2 komentarjevOddaj komentar

  • Ne vem, ne vem, kaj je lepše, plezalca ali topla skala z “romantičnimi” smermi in imeni ? 🙂

    Lp Duka

  • Duka, oboje je lepo! Najlepše pa bo, ko bom še tebe spravil tja gor v pečovje. Lesi čaka in žalostno tuli… 😉