Seznam preverjenih in ugodnih online štacun s plezalno robo. Dodajte svoje izkušnje, da sestavimo en seznam trgovin.
SLOVENIJA
TUJINA
Seznam preverjenih in ugodnih online štacun s plezalno robo. Dodajte svoje izkušnje, da sestavimo en seznam trgovin.
SLOVENIJA
TUJINA
Po mojih izkušnjah
- kibuba: OK, mogoče nekatera roba malo manj kvalitetna, dober pregled zaloge online, zanimiv sistem nagrajevana - storži
- sportman: dost odzivni na emaile in hitra dostava, niti nisem online trgovine uporabil (je šlo kar preko emaila)
- climbersonly (še ta star): ker so verjetno delali po sistemu najnižje cene in nič zaloge, sem na komplete, ki sem jih naročil čakal zelo zelo dolgo.
Sam imam nekaj izkušenj s spletno trgovino PRO-MONTANA. Izkušnje so dobre, vse je bilo kot smo se dogovorili.
Evo malo mojih izkušenj nakupovanja:
Slovenija:
KIBUBA: odvisno kaj iščeš, imajo večinoma češko robo, ki pač ni baš neki je pa za prvo silo, in pa ugodna; najde se pa tud ful kvalitetna recimo plezalna roba, ki jo z storži dobiš 20% ceneje;
SPORTMAN: dobre izkušnje, roba high klase, ki se dobi v nekaterih primerih ful ugodno. Zelo hiter odziv; robo maš navadno drug dan že doma, pa vse laufa prek maila kot je že Primož rekel.
PROMONTANA:določena roba se da dobit dokaj ugodno sploh v outlet prodajalni, kjer so pa številke vprašljive?, drgač se pa ista roba dobi drugje tudi ceneje. Sam sem največ kupoval športno perilo znamke Craft, ki mi je ful sedla, in jo zdaj tam kupujem! nezadovoljen sem predvsem z dobavo, ki ni tako hitra in moraš tud do 7 dni čakat.
Perko alias Climbersonly: Se zgodi da določene robe nima na zalogi in moraš pač malo počakat.Se da pa navadno zrihtat tud kaj tajga ko nima na netu, pa tud kak popust mu ne ugre! Mam kr dobre izskušnje z njim.
Tujina:
NEMČIJA:
Sport-Conrad: kar se turnega in alpinističnega smučanja tiče najbolj ugodna spletna prodajalna kar sem kdaj kupoval, ter zanesliva! Roba prispe tudi v treh dneh prek DHL-a, poštnina max. 25 €! Imajo tudi vse vrste oblek, pri katerih se lanski modeli prodajajo ful ugodno, morš it prej v Avstrijo pa probat kaj pol pač naročiš prek neta!
ANGLIJA:
Outside.co.uk- hmm, ka naj rečem, kar se opreme tiče ceneje je na evropskem trgu ne dobiš,po mojih ugotovitvah še posebej opreme njihovih znamk kot so: Wildcountry, Moutain Equipment, Moon, ... Dostava cca 7 dni. Kar se pa hantlanja s poštnino tiče pa upam da bo g. Janez Štern kaj več povedal!!
Glede na trenutno stanje EUR / Funt je nakup v angliji kr zanimiv.
outside- poštnina se da pomenit, da gre na cenej varianto ima pogodbo s TNT. 1 večji paket prejel v 1 tednu.
KIBUBA: na njihovi strani nisem našel nobenega od trenutno velikih čeških proizvajalcev športno-plezalne opreme (Ocun, Rock Pillars...); sem pa videl, da so v državo pripeljali Triop, ki pa je še res v povojih; hitro oddzivni; pripravljeni na sodelovanje pri neprofitnih projektih (tudi izven mesta Ljubljana);
SPORTMAN: dolgoletne izkušnje z trženjem plezalne robe v "njihovi" trgovini dajejo nakupom preko njihove spletne strani prav poseben čar; česar ne dobite danes vam zagotovo na vašo željo spedenajo v najkrajšem možnem času; za NOVE na medmrežju prijetna popestritev in pravo olajšanje pri nakupovanju "plezalne šminke"; komunikacija preko maila laufa 24 ur na dan;
PROMONTANA: najbolj profesionalen odnos trgovec/kupec v državi in še čez; vrhunska roba; outlet prodajni kotiček; na strani se objavlja še blog (spletni dnevnik) in odlični intervjuji izpod tipkovnice Sreča Rehbergerja;
CLIMBERSONLY: to spletno prodajalno že leto ali več zalaga The North Face Europe, kamor se je preselil tudi Perko; stran zaradi preglednosti pod nujno postaviti na novo in pod drugim imenom; drugače pa še vedno najbolj sindikalne cene pod Alpami;
TERRA: absolute alpin; prvi katerega banner smo objavili na strani AlpiKor; sproščeno nakupovanje v njihovi trgovini in kvaliteta izdelave njihovega paradnega konja Mammut je glavni razlog, da je na meni zadnja leta večinoma prav njihova roba (vsaj oblačila za zimo); outlet; imajo svoj team; skratka zelo aktualni!;
31GORILLAS: freesports & style store on (your) line; MOON Climbing; smučarski fashion; cene ugodne in dobava večinoma v pičlih 24 urah; je pa to meni najbolj všečno postavljena spletna prodajalna; na njej najdete poleg plezalne, smučarske, surferske robe tudi sveže novičke, filmčke...; podpirajo najboljše iz različnih prostozidarskih lož (med freeskierji, snowboarderji, DJ-ji, najdemo tudi dve domači plezalki); vredna ogleda;
Drugače pa je robe na trgu čisto preveč. Cene rastejo, kvaliteta izdelkov pa se iz sezone v sezono slabša (vsaj v razmerju z ceno posameznega kosa). GoreTexi z oznako Extrem so prebili vse meje zdravega nakupovanja in se sučejo nekje okrog 600 € (vse več ljudi pa je zaposlenih v podjetjih, kjer se na mesec zasluži toliko, da bi poleg rednega plačevanja položnic, vsaj dveh skromnih toplih obrokov, enega šoloobveznega otroka... za tak kos opreme pase zategovali kar čez celo leto). Perspektivno! V neki trgovini v glavnem mestu pa ob nakupu pregrešno dragih kosov opreme celo vprašajo o namenu njihove uporabe (športanje ali paradiranje in flosanje po šankih). Da sploh ne omenjam Kjusovih smučarskih jaken po jurja. To pa je nateg! In dokler bodo na Uršljo Goro ob praznikih in tistih svetih dnevih, ko se bere Božja beseda romale trume Extremno opremljenih in na smrt zadihanih potrošnikov bomo za "nujno potrebne kose" plačevali vsaj 10 x več kot plačajo za izdelek tisti, ki ga nam lepo zapakirajo in prodajo.
NA tujih straneh pa sem največ kupoval pri švabih. http://www.outdoor-discounter.de oziroma po novem http://www.xspo.de.
Preden pa kliknete in vržete v košarico novo zimsko jakno, pa poglejte na domače podstrešje, če je še kje tista karirasta srajca v kateri je deda stal na vrhu Anapurne
Ja Šiljo maš prav. Bo res treba ponosit opremo dokler ne razpade na nas, oz dokler služi namenu, pa čeprav ni po zadnji modi. Je pa tudi varianta, da se združimo in naročimo več kosov v imenu kluba in dobimo še kaj po "normalni ceni" - on line ali pa pri domači šivilji. Vseeno, sam da bo.
Jep, dans sva z Dašo obiskala Bergfucs, Northland in Intersport v Grazu. Če ni res konkretne akcije 50% dol (ene par kosov pr Bergfucsu) sploh nimaš kaj za nabavit. Sj so jakne po 400,500,600€, hlače po 200,300€,... So še kr frajerji tile proizvajalci.
Buy Dsquared shoes
my latest shoe purchases were a pair of "dsquared shoes " from myer 75% off the reduced price so they were down to $10! original price....$70!
and the second was a pair of zebra print super super super high heeled shoes for $30 from shoes-trader.com. original price $180!
yay for Dsquared shoes !
what is your latest shoe purchase and did you get a Dsquared shoes ?
edit: i took some piccies of my new shoes. i love them so much!
Dsquared shoes : http://www.shoes-trader.com/brand-shoes/dsquared
air max Nike shoes http://www.shoes-trader.com/brand-shoes-nike-air-max-shoes-c-53_688
http://www.shoes-trader.com/brand-shoes-louis-vuitton-shoes-c-53_739
take a look!
You must log in to post.