AK Ravne

Petindvajsete Gorske sledi

Petindvajsete Gorske sledi bodo na TV Piki premierno predvajali v četrtek, 5. marca, ob 23.10. Ponovitev pa bo na sporedu v sredo, 11. marca, ob 10.25.

Lepo in prav je, če mladi svoj prosti čas in energijo izkoristijo za dejavnosti, ob katerih urij ovrline, ki so potrebne za uspešnost v svetu odraslih. Med take dejavnosti zagotovo spadata tudi zahajanje v gore in plezanje, ki nas učita življenja v sožitju z naravo in soljudmi ter vrlin kot so samostojnost, razsodnost, odločnost, doslednost in vztrajnost.

V prvem delu oddaje bomo izvedeli nekaj podrobnosti o prihajajočem festivalu gorniškega filma. V drugem delu pa se bomo družili z bratoma Vukotič.

Od 16. do 20. marca bo v Ljubljani in Domžalah potekal že 3. mednarodni festival gorniškega filma. Program bo zopet zelo raznovrsten in bogat, tako da bomo prišli na svoj račun vsi ljubitelji gora, narave in avanture.

Na festivalu si bomo lahko letos tudi ogledali tudi lep dokumentarni film Ambasadorji Črne Gore in prisluhnili zanimivemu predavanju o našem prvem vzponu na Mount Everest, leta 1979.

Brata Vukotič pripadata mladi generaciji slovenskih plezalcev. Plezanje in gore dojemata z mladostniško zagnanostjo in navdušenjem, tako ni čudno, da veljata za zelo vsestranska plezalca in športnika. Poleg plezanja v gorah in plezališčih se uspešno udeležujeta tudi tekem v športnem in lednem plezanju. Matevž je med drugim lansko leto osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v hitrostnem lednem plezanju.

Šestindvajsete Gorske sledi bodo na sporedu v četrtek, 2. aprila, ko bomo po hribih vijugali s smučmi.

Več o oddaji si preberite na uradni spletni strani Gorskih sledi, kjer so v Arhivu dostopne skoraj vse dosedanje oddaje. Zadnjih pet oddaj si lahko ogledate tudi na naslovu: http://poptv.si/

Srečno!

Tine Marenče

O avtorju Prikaže vse zapise

Domen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *