AK Ravne

Gospodinjski dan koroških plezalk – s stilom v steno

Babe, 16. maja, sobota, je srečanje koroških gospodinj plezalk. Tudi izseljenih, priseljenih, letečih, upokojenih, doječih in dojenih … Načeloma se dobimo ob 10.00 na Ravnah pri Merkatorju, potem pa gremo v Železno Kaplo plezat. Obvezna oprema (poleg vrvi in pasa): firtof, ruta, navijalke v laseh, ruta na glavi, škornji, kak nepogrešljiv kos gospodinjskih pripomočkov – žehtar, kuhla, traktor, vile, kokoš ipd. – pač to, kar ste kot gospodinje – take prave, klene, klasične, kmečke, nemodernizirane. Prav pride kak kos peciva, kaj za popit in kak moški, ki nam bo stregel in kuhal kavo, ko bomo plezale. Prijave in morebitne predloge čim prej pošljite na Majin mail: babe.v.plezariji@gmail.com. Ali moj: krejan@gmail.com. Morebitne dodatne informacije sledijo ažurno. Izgovorov za odsotnost načeloma ni – razen kake višje sile (tj. krava, ki bo povrgla ravno takrat in podobno). Raztrobite naokoli!

Gozdna Marta

O avtorju Prikaže vse zapise

Gozdna

Dodaj komentarOddaj komentar

  • UUUU v soboto bo pa dež, razen če pride kak ded na kosilo v Železno kaplo.

  • Khm, ali morda kdo oddaja kakšno stanovanje kjerkoli na Koroškem, da se takoj priselim in tako dobim “vstopnico” za tole srečanje?

  • @Alenka
    Hmmm…, draga Alenka, začasno lahk prideš kar k nama s Saro, bomo tri na kupu, bomo skrbele za vreme pa še na Gospodinjski dan boš lahko prišla brez strahu, da te (nekorošico) izkoristimo le za kuhanje kave na improviziranem ognjišču.

    Gozdna Marta

  • :) O, hvala. Hehe. Sem tudi za kuhanje kave na improviziranem ognjišču – nekoč sem to res obvladala … ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *