AK Ravne

TABOR GROHAT

Pretekli vikend (13. in 14. junija) smo združili moči in v sobotno jutro štartali s čopiči v roki.

Glede udeležbe je potrebno pohvaliti letošnje tečajnike, ki so se vabilu množično odzvali, prav tako starejša garda odseka, medtem ko smo pogrešali mlajše in starejše pripravnike – le kje ste ?

Do popoldneva smo uspeli prebarvati kočo (zdaj je kot nova) in pojest kotel obare.

Ostalo nam je dovolj moči in vneme, da smo šli k balvanom zmotit Štrankla in ponavljat vrvno tehniko in gibanje naveze v kopni skali.

Sledil je živahen večer in nedeljsko jutro, ki so ga nekateri pričakali z mešanimi občutki, saj je sledilo plezanje v Raduhi in njihova prva plezalna tura v gorah.

Tako smo se Miha, Fižola, Drejček, Vezi, Franc, Muc, Tanja, Domen, Katja …  v družbi tečajnikov podali proti smerem v Mali in Srednji Raduhi in v prelepem vremenu preplezali smeri: Stanetovo zajedo, Micin steber, Študentsko, Zagorčevo, Kamin pri durcah in ZZ.  Čestitke tečajnikom za prve smeri!!!

Blo je lušno, delo opravljeno, smeri splezane, stena suha, vreme super….

Hvala vsem za udeležbo, ostali pa – se vidimo na naslednjem taboru.

Več slik v galeriji.

O avtorju Prikaže vse zapise

Domen

Dodaj komentarOddaj komentar

 • Bravo načelnik. Koča zgleda kot nova. Ste morali biti hudičevo pridni. Smo “JogiBanda” bili na Gospodov dan v kontroli stanja balvanov na izteku melišča pod Durcam, kjer se bo prvi teden v juliju odvijal tradicionalni AlpiKor-jev KGB (tokrat po nekaj letih zopet na domačih tleh).
  “Le kje ste?” Za Mrzlega vem, da se je selil v AK Slovenj Gradec, kjer se razvija v enega boljših rekreativnih plezalcev na slovenski balvanski sceni. Pa še v Slovenj Gradcu je stvar šla že pred leti tako daleč, da je visoko motiviran športni plezalec kamenih gmot med stanovskimi kolegi bil boulderaš in ne “kr tk en pob, ko na Gospodov dan nima kaj za počet in se gre malo posončit na Raduho, zravn pa si zaradi večjega udobja nese še en raztegljiv Dormeo!” ;)

 • Ni preveč za šimfat,zadeve so kr fajn lavfale.Je pa za opomnit,da bi lahko tečajniki(CE) meli malce več ogljikovih hidratov v obliki mufnov,peciva,štrudlnov……seboj.Prva liga je pa Lovro z kojnsko salamo(boma še šva gda lest).LP Vezi

 • Vsaka vam čast bli ste pridni.Če ne bi bla zmenjena za Grosglokner bi bila sigurno z vami.Ampak upam,da bo nekaj podobnega spet.Takrat pa obljubim tud nekaj sladkega,da bo želja izpolnjena.
  Glokner je pado,ampak taki sunki vetra so bli,da meje skoraj odneslo.

  Veronika

 • Pozdravljeni

  Ko ste bili vi že v dolini sem se oglasil pri koči in mal povprašal oskrbnika če so alpinisti kaj štrihali in plezali. Pa vas je pohvalil kako pridni ste bili. Na bajti in v steni. Lepo.

  Branč

 • Imam kar malo slabo vest, ker nisem bila zraven … Ko bi vsaj kaka plezarija bila razlog za mojo odsotnost, tako sem pa morala delat (pa se v resnici niti ne pritožujem, če ne bi imela kaj delat, takrat bi se)Vsekakor vam je za čestitat!

  Gozdna Marta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *