AK Ravne

Ovčji vrh in Obir

Prejšnji vikend smo Mateja, Domen in jaz dodobra izkoristili čas in se potepali po Avstrijskih hribih.

IMG_2565

Zgodaj je bilo treba vstat, si pripravit malico in se podat v mrzlo, megleno jutro.

Pot nas je vodila po cesti ob Dravi do Medvedjega dola. Avto smo parkirali in se podali proti Celovški koči (Klagenfurter Hütte). Kaj kmalu je megla izginila in pokazali so se prvi sončni žarki. Na koči smo se malce okrepčali, nakrmili kavke in se podali proti Ovčjemu vrhu (Geissberg 2024m). Panorama, ki jo nudi sama pot proti vrhu je tako čudovita, da se je človek ne more nagledati. Vrhovi so se kopali v soncu, spodaj je bilo morje megle in čudoviti pogledi na Karavanke, Triglav, celo Grossglockner in Snežnik sta se videla.

IMG_2718

Človek ostane brez besed v takem trenutku, čas se ustavi, vse skrbi ostanejo v dolini….samo stojiš, dihaš čisti zrak in uživaš. Ko smo se naužili lepot, smo jo mahnili naprej in naredili krožno turo, tako, da smo spet prišli do Celovške koče in nato do avta.

IMG_2583

Po takšnem lepem dnevu človek postane lačen in zato smo se odločili, da gremo malce nahranit naše želodčke s pizzo s Flosa

Ker pa mi ne bi bli mi, smo v hribe šli še v nedeljo. Tokrat smo jo mahnili na Obir. Dan je bil spet čudovit, sonček, prijetna temperatura, spet čudoviti pogledi naokrog, dobra družba ….pa sej, ali človek rabi še več? Ja, plezanje. Zato smo izkoristili lep dan in šli še v Železno kaplo splezat par smeri, kjer so že uživali Marinka, Ludvik in Bajla.

Martina

IMG_2602 IMG_2661 IMG_2651

O avtorju Prikaže vse zapise

MartinaK

Dodaj komentarOddaj komentar

 • Ja super je bilo tudi na Uršlji gori.Včeraj pa tek na Šteharca in nazaj.

  Zapečkari tega ne vejo.

 • Ja ta jesenski čas res ponuja pravo gorsko pravljico in morje pod nogami. Je pa teden kasneje situacija v gorah čisto drugačna. Snega do kolen.

 • Gdo pa si ak ravne? Kosi ti pa le glej, da boš najdo kako gorsko vilo ali pa sireno,da bo pravljica še lepša.LP vezi

 • Vezi najprej se prepriči kdo je sploh kaj komentiro, drugače pa ima Domč čisto prav v
  hribih je že prava zima!!! JUPI!! LP Kosi

 • Vezi zaradi “ak” se ne sekiraj. To v prevodu mogoče pomeni: “akutni kreten.” Akutno navdušenje nad tekom na Šteharski vrh z Raven in nazaj (če ne sanja in če tek še vendo pomeni tek, kot v starih časih) ga bo hitro minilo, drugače pa se akutno lahko sprmeni v kronično.

 • Vidim,da ste se vžgali zaradi mene.Oprostite.Za ničemer se ne skrivam.! Sem prehitro pritisnila.
  Kaj se pa tiče teka me še ni mililo.Za enkrat.?! Vsak pač uživa na svoj način.Samo da je lepo in da se imamo lepo.Lep pozdrav in še enkrat O O O P P P R R O O S S T T T I I T T EEEE.
  Hvala.

 • Špilči nisem “AKUTNI KRETEN” !!!!,al maš pa tako slabo mnenje o meni ?????? Veronika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *