AK Ravne

Sinji slap, Aluhol, Uršlja Gora

Pretekli vikend, smo kar nekaj preplezali, zato bom napisal kratek povzetek. V nedeljo smo se Dani, Marta in jaz podali na Jezersko preplezat Sinji slap. Razmere niso bile najboljše , preplezalo ga je že kar veliko navez, zato je led že kar precej obdelan. Ampak to ni bil problem za našo ledno kraljico, ki je  slap suvereno preplezala. Na koncu nas je čakalo prijetno gaženje do Jezerskega (Ajncl).

IMG_2519_2

IMG_2528_01

V ponedeljek, sma z Domčnom obiskala Malto. Po informacijah, ki sva jih dobila po internetu, sma se odločila za slap Aluhol. Začelo se je super z dobrim ledom, nato sva pa v tretjem raztežaju po preplezanih 150 m morala obrniti, ker je bil led preveč svečkast in ni bilo mogoče varno napredovati. Po plezanju sva si še šla ogledat ostale slapove in ugotovila da se precej plezajo ta najlažji, kjer je očitno led najboljši.

ALUHOL - MALTATAL

ALUHOL - MALTATAL

aluhol2

Včeraj po službi pa sva z Danijem šla na Uršljo goro in sicer po desnem žlebu ob Šmohorci (hvala Tanji in Janu za gaz), in v ga v temi tudi “preplezala”. Razmere v žlebu so kar vredu, po laični oceni je sneg že kar dobro predelan, tudi manjši plazovi so že sproženi.

IMG_2548_3

IMG_2555_4

LP

Kosi

O avtorju Prikaže vse zapise

KosiD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *