AK Ravne

Vršac – Smer mladosti

Doma sta mi punci dali zeleno luč in tako sva se z Blažem Graparjem (AO Rašica) v petek po šihtu peljala v Trento in se utaborila v ovinku 48 pri njegovem sosedu na bajtici. Zvečer se nama pridružita še Simon in Alenka oba AO Rašica, kjer smo okusili prvo ledeno hladen pir iz Simonovega super hladilnika, ki ga ima montiranega v avtu in potem še odlične mesnate dobrote iz roštilja.

Energija za naslednji dan.

Energija za naslednji dan.

Napovedane nevihte za naslednji dan so naju spravile iz postle ob 4.00 in tako sva vstopila v Ceklinovo smer (IV, II, 600m) ob cca 6.00. Po kateri sva dostopla do zg. strmega dela, kjer poteka Smer mladosti (VII, 400m). Smer poteka po odlični skali razen prvega raztežaja.  Opremljena je tam, ko to rabiš. Vse ostalo se da odlično varovati s frendi. Med samim plezanjem sem skoz videl hladen radler na prehodavcih saj je bvo tk vroče, da nama je dobesedno iz jajc kapljalo. smer_mladosti1Smer_mladosti

Po povratku sta se spet izkazala Simon in Alenka z mrzlim pirom in mesnatimi dobrotami. V nedeljo sva odšla vsa pregreta od sobote po ohladitev v strugo Fratarice.

Slikal je Blaž.

Fratarica

O avtorju Prikaže vse zapise

Flis

1 komentarOddaj komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *