AK Ravne

Veliko Tarnovo

Komaj smo si reprezentanti odpočili od svetovnega prvenstva v Edinburghu, smo v četrtek 30. septembra zopet odpotovali. Tokrat na letošnjo 3. tekmo evropske mladinske serije v Bolgarijo, natančneje v Veliko Tarnovo. Tudi na tej tekmi sva oba z Živo zastopala naš klub. Do Bolgarije je dolga pot (1150km, 17 ur vožnje) in ker bi bila »šoferska služba« za trenerje prenaporna, smo tokrat potovali z avtobusom. Tako smo v Veliko Tarnovo prispeli v petek ob enih popoldan. V soboto, prvi dan tekmovanja so nas čakale kvalifikacije. Mi, starejši dečki smo po moji oceni imeli za preplezati precej lahke smeri, saj nam je kar trinajstim uspelo preplezati obe kvalifikacijski smeri. S tem sem se prvič v moji zgodovini uspel uvrstiti v finale. Živa je tekmovanje zaključila že v soboto s končnim sedemnajstim mestom, mene pa je čakala preizkušnja še v nedeljo. V finalu sem si priplezal šesto mesto, kar je do sedaj moja najboljša uvrstitev.

Slovenci tokrat sicer nismo dobili medalj, a smo se ekipno, s kar 13-imi finalisti kljub temu uvrstili na 3. Mesto.

Tekma v Bolgariji je bila zame zagotovo zanimiva izkušnja in si jo bom razen po svoji dobri uvrstitvi zapomnil še po odličnih palačinkah, ki sem jih v teh dneh pojedel ogromno.

Čez slabe tri tedne greva z Živo zopet na tekmo. Tokrat nas čaka preizkušnja v Aneccyu v Franciji, predzadnja letos, potem pa še samo na domačem terenu v Kranju 20. in 21. novembra, en teden po svetovnem prvenstvu članov. No, počivali pa ne bomo še vsaj do sredine decembra, saj se evropskih tekmah potem zopet začnejo državne.

Lp, Gregor

O avtorju Prikaže vse zapise

Vezi

2 komentarjevOddaj komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *