AK Ravne

ČRNI KAL ZA VIKEND

Ker se je Vezi spet tako zelo potrudil in organiziral plezalni vikend na Primorskem, je bilo težko reči ne. Toplo sonce, morje v bližini, pršut in refošk – človek se temu težko upre.

img_9339

Najbolj potopani smo štartali že v soboto zjutraj. Ker se je enim tako zelo mudilo, so doma pozabili obvezno opremo za plezanje (beri: škarjice za nohte :)). Tako sem mogla v Postojni zavit z avtoceste, da si jih je Barbič šel kupit. Medtem sem po telefonu zbudila še Mihana in Teo, in jiva opomnila, da ne smeta pozabit na pršut. Okrog 10. ure sma prispela v Črni Kal. Ni še bilo neke toplote, pa pihalo je. Ampak sma se kr hitro ogrela, ko sma se podala v Levičarko. Še zdaj pravim, da Levičarka ni za desničarje :P. Navilo naju je – fejst. Js sem rabla kar nekaj časa, da sem se navadla na zlizano skalo. Plezali smo do sončnega zahoda, pol pa čas za večerjo. Čudne stvari so se dogajale. Iz mojega avta je izginilo 8 tun in hleb kruha. Pa banko v Črnem Kalu so oropali. Po moje sta bla roparja po ropu tk lačna, da sta si mogla malico prvoščit :). Zvečer se nam je pridružili še Muc s familijo, sam so hitro pobegnili v camp, ker je burja močno pihala, pa fejst mrzlo je blo. Mi smo se še neki borili, sam je mraz zmagal.

img_9353

Tk mrzlo je blo zvečer :)

Zjutraj je bilo kr malo težko vstat iz tople spalke (ja Marta, res bi mogli podelit Nobelovo nagrado tistemu, ki je izumil tte tople spalke). Kmalu se je prikazal sonček in že smo se mu nastavljali, da bi nas pogrel. S soncem je prišla tudi ostala delegacija. Vedno več nas je bilo in okupirali smo skoraj vse ˝risanke˝. Lepo je bilo videt toliko Korošcev v plezališču. Pravijo, da nas je bilo 29. Vse pohvale tečajnikom, da so se odzvali v takem številu, pa Veziju, da je zbobnal tejk ljudi na kup.


img_9380

O super dosežkih Gregorja pa je pisal že Domen v prejšnjem članku. Bravo Gregor!!!

Se vidimo v Ospu novembra, ko bo Martinovanje z Martino.

O avtorju Prikaže vse zapise

MartinaK

1 komentarOddaj komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *