AK Ravne

Peca, Končnikov vrh, 27.10.2010

Ta novica bi bila sredi zime krneki, tako pa je šele oktober, na Peci pa že odlična smučarija v pršiču. A pojdimo po vrsti.
Sneženje prejšnji konec tedna je Matjaževo goro dodobra prekrilo s snežno odejo in pogled nanjo mi ni dal miru. Iz kota sem potegnil “kamenškije” (čez sedem…hmm…indvajset let vse prav pride),  pobrisal prah s pancerjev, “nafutral” pse in šel.

Končnikov vrh


Izhodišče je bila spodnja postaja gondole, tura pa po smučarski progi in naprej na Končnikov vrh. Sneg se začne nekje nad “Moštijem” do koder sem s “kamendilami” tudi prismučal nazaj. Slednje morebitnim ponavljalcem toplo odsvetujem, četudi pravijo, da je apnenec mehka kamenina.
Špura se začne na razcepu proge nekje na 1000m, kjer je okoli 20cm pršiča in gre po vzhodni progi navzgor spet do stika. Naprej po ratrakirani cesti na zgornje smučišče, kjer je od 0,2-0,5 m pršiča in predstavlja najlepši del na spustu. Ko se začne brezpotje, je potrebno malo iznajdljivosti med ruševjem, ki še ni pokrito. Na grebenu je ponekod zoprna pomrznjena skorja, ki pa se na srečo ni predirala. Spust navzdol je bil na vrhu malo mešan, po smučišču čista poezija pršiča, nižje tako-tako, čisto spodaj pa…uboge dile.
Kakorkoli, lep začetek letošnje smuke in bo treba dat še za kako mašo, da bo tudi nadaljevanje tako.

Anza

Peca vabi

Sneg se začne malo nad Moštihute

Spodnji razcep prog

Na zgornjem razcepu

Je rekel, da ga uradno ni na gori...;)

Spodnja postaja vlečnice

Pršičarija

Zgornji del smučišča

Pogled na vršni del

Na sedlu

Avtoportret

Končnikov vrh

Kamenškije

Pecnkenigovo pogorišče

O avtorju Prikaže vse zapise

Stornik

3 komentarjevOddaj komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *