AK Ravne

Otvoritev stene v Večeru

Razširjena plezalna stena za kakovostnejši trening

Na Ravnah so med prvimi v Sloveniji prvo umetno plezalno steno postavili že leta 1990

Ob odprtju razširjene plezalne stene so v Alpinističnem klubu Ravne pripravili dan oziroma večer odprtih vrat.

(Andreja Čibron Kodrin)
Ob odprtju razširjene plezalne stene so v Alpinističnem klubu Ravne pripravili dan oziroma večer odprtih vrat.

V telovadnici pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem so tudi uradno odprli razširjeno plezalno steno, novi plezalni objekt Alpinističnega kluba Ravne. “Naši plezalci so postajali iz leta v leto boljši, tudi tekmovalci, ki so se uvrščali v državne selekcije, so s svojim razvojem staro plezalno steno že prerasli,” je odločitev za njeno povečanje pojasnil načelnik Domen Petek. 70 članov, alpinistov in športnih plezalcev, iz kluba s skoraj 40-letno tradicijo bo tako v prihodnje lahko vadilo in treniralo še na 200 kvadratnih metrih dodatne plezalne površine, ki plezalce popelje 13 metrov visoko pod strop telovadnice. Naložba je vredna 60.000 evrov, glavnino denarja je klub pridobil na razpisu Fundacije za šport, pomagali pa so tudi sponzorji (občina Ravne na Koroškem, zavarovalnica Adriatic Slovenica, podjetja Metal Ravne, Elektro Tim, Eso-tech, IKD in CityWall).

Nova rumeno-rdeča stena bo vadišče tudi za člane plezalnega krožka, ki deluje v okviru osnovne šole in ga vodijo člani kluba. Njegova člana sta bila tudi sedanja mladinska državna reprezentanta in člana kluba Živa Ledinek in Gregor Vezonik, ki sta steno po uradnem odprtju tudi prva preplezala, nato pa so se na njej ob pomoči alpinističnih inštruktorjev lahko preizkusili tudi obiskovalci prireditve oziroma večera odprtih vrat.

Na Ravnah so med prvimi v Sloveniji prvo umetno plezalno steno postavili že leta 1990, na desni steni telovadnice pri OŠ Prežihovega Voranca, namestili pa so le oprimke. Dve leti pozneje so na nasprotni strani zgradili veliko plezalno steno s previsi in z nakloninami v sivem odtenku, ki so jo lani še razširili. Manjša plezalna stena (tako imenovani boulder) s 100 kvadratnimi metri plezalne površine, namenjena vadbi alpinistov in treningu športnih plezalcev, je od leta 2001 tudi v OŠ koroških jeklarjev na Javorniku.

Andreja Čibron Kodrin

O avtorju Prikaže vse zapise

Domen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *