AK Ravne

Bolivija 2012

Par dni pred odhodom koroske alpinisticne odprave na Broad Peak (fantje, uzivajte in vso sreco!), 29. junija 2012, se je v bolivijske Ande odpravila osemclanska odprava AK Ravne: vodja Boris Santner in clani Domen Petek, Stanko Mihev, Franc Pusnik, Vinko Mocilnik, Primoz Steharnik, Sebastjan Zapusek in Marta Krejan (na kratko: Sneguljcica in sedem palckov :-)).

Sneguljcica in sedem palckov na Pico Austria

V La Pazu smo ze nekaj dni, v tem casu pa smo opravili par aklimatizacijskih tur: ime prvega hriba nam ni znano, drugi je bil priblizno 5300-metrski Chacaltaya, zadnja dva dneva pa smo preziveli pod Condoririjem  (kjer sta leta 1986 Stanko Mihev in Andrej Gradisnik preplezala prvenstveno Slovensko smer) in se povzpeli na Pico Austria, ki je ravno tako visok okoli 5300 metrov, spali pa smo v sotorih 700 metrov nize.

Razgled iz tabora z dvodnvene aklimatizacijske ture (Condoriri)

Cez dva dni za slaba dva tedna krenemo proti Apolobambi, ki za nas predstavlja pravi izziv, saj niti v samem La Pazu ni mozno dobiti primernega zemljevida; dobili smo le par skopih informacij. Poleg plezanja prvenstvenih smeri je cilj odprave tudi Stehijevo smucanje z enega od vrhov v Apolobambi, ce bo mozno, z najvisjega.

Ta modri trije

 

V La Pazu

 

Krasni razgledi

Gremo dalje ...

 

Za AK Ravne: Marta Krejan

Foto: Domen Petek

O avtorju Prikaže vse zapise

Gozdna

4 komentarjevOddaj komentar