AK Ravne

Namesto na Krejana s Krejanovo

Ravno v soboto je na Prevaljah potekal Krejanov memorial, ki bi zagotovo štel par udeležencev več, če ti ne bi šli na Vršič. So rekli, da je vseeno, samo da je eden (ali ena) od Krejanov v igri. 😉

Na vrhu

Alpinistični oz. plezalni tabor na Vršiču nam je ratal! In to super ratal, čeprav se je malce manj plezalo in  v nedeljo zjutraj nekoliko več poležavalo, kot smo načrtovali (če načelnika ni zraven, miši plešejo …). Ducat članov AK Ravne se je v soboto dopoldne podalo pod stene Nad Šitom glave in Male Mojstrovke, od tega nekaj tečajnikov, kar je sploh super in kar je pravzaprav bilo bistvo tega tabora.

Nekateri so se odločili za dan plezanja in za dan hoje, eni pa smo se šli tako v soboto kot v nedeljo učne urice alpinizma. Čeprav smo plezali v opremljenih smereh, smo zabili par klinov in vtaknili kak zatič, to pa predvsem zaradi učenja in plezanja nekoliko po svoje (seveda namerno).

Franc in Gregi v Severnem razu

Nace v novi varianti Kranjske poči

V soboto so Marinka, Daša in Katja v eni navezi in Primož ter Janez v drugi preplezali Kranjsko poč,  Franc z Nacetom in Gregi z mano pa smo se raztegovali v Severnem razu Male Mojstrovke. V nedeljo sta se omenjene poči lotili navezi Spodnjčani (Martina, Franc in Nace) in Guinness naveza (Peter, Gregi in jaz). Ostali so medtem odkrivali skrivnosti Prisojnika – vsak po svoje.

Spodnjčani (spodnji trije) in Guinness naveza (zgornji trije); čisto levo: neznanec

O Petrovem pecivu, zares zmernih količinah piva in Piva ter o odlični večerji na Koči na gozdu pa samo to, da je pasalo!

Primož Sevčnikar, Daša Kotnik, Marinka Dretnik, Franc Tertinek, Blaž in Nace Štruc, Katja in Janez Štern, Gregor Praznik, Peter Vujevič, Martina Kogelnik in Marta Krejan smo si enotni v tem, da smo na Vršiču preživeli odličen konec tedna! Naši “ta sveži” pa so se odlično znašli v svojih (za ene) prvih alpinističnih smereh! So iz pravega testa, kot radi rečemo. 😉

Ravenških 12 (Martina je na drugi strani fotoaparata)

Pero

Peter, tebi pa za rojstni dan v imenu vseh enajstih želim odsotnost muskulfibra, žuljev, tečnob na skupnih ležiščih, slabih grifov in čim več prelaufanih, prekolesarjenih in preplezanih kilometrov! In da ostaneš srčen, kakor si!


[nggallery id=169]

Gozdna Marta

Foto: Martina, Gregor, Marta

O avtorju Prikaže vse zapise

Gozdna

8 komentarjevOddaj komentar