AK Ravne

Prehod Z veternih V klemenčo peč

Spet se je nabralo nekaj materiala za objavo. Od vzpona po veternih je sicer minilo že En teden in dva dni, ampak vseeno. V soboto sma se z Nejcem podala v veterne police, lepa, direktna smer. Ne preveč težka, saj je spoden skok v celoti zalit. Zaradi tega sva jo skoraj v celoti preplezala nenavezana. Zadnje 70m pod vrhom pa sma z nahrbtnika potegnila štrik saj je bil sneg že kar precej zmehčan, tako zmehčan, da sem padla v jamo ( med ruševje). Kar precej neprijeten položaj v šestdeset stopinjski naklonini. No skratka, bilo je zelo zabavno, letos sem se precej povezala z Raduho.

V petek 2.4, pa smo se podali v klemenčo peč. Čeprav se je vreme bolj kislo držalo, pa je sonce poklicala naša dobra volja! Klemenča je res zakon za spomladansko ogrevanje. Posebej mi je všeč zaradi posebne skale, bol kot ne smeri potekajo po platah, zanimiva plezarija!

Ta vikend pa sem se bol posvetila športnemu plezanju, kljub solidnim razmeram v gorah. Moram pa prizmati, da ko en teden ne obiščem gor čutim domotožje 🙁 tako da že odštevam dneve do naslednje akcije! Kot sem že rekla, zima še ni rekla zadnje!!! 💪🧗‍♀️

Prilagam še nekaj fotografij:

O avtorju Prikaže vse zapise

Alina Ledinek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *